Pages Navigation Menu

Publikácie

 

The Way You Call Into The MountainsBenjamin Chandler: The Way You Call Into the Mountain

kniha je písaná v ANGLICKOM JAZYKU

Benjamin Chandler je lektor na Evanjelickej spojenej škole v Martine. Zo svojho dvojročného pôsobenia na Slovensku si robil poznámky, ktoré premietol do pútavej knihy v anglickom jazyku s názvom THE WAY YOU CALL INTO THE MOUNTAIN (ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva).

Srdečnosť príbehov a nenapodobiteľný humor tejto knihy by vo vašej knižnici určite nemal chýbať!

Cena: € 6,00 | Objednať

 

 

Ale najväčšia z nich je láska - Beloslav RiečanAle najväčšia z nich je láska – Beloslav Riečan

Keď sa povie ČLOVEK Belo, tak nielen že to znie majestátne, ale aj skrýva všetko dobré, ako si Boh predstavuje svoj výtvor – človek na obraz Boží…

S láskou a dobrými slovami na Bela /tak chce aby ho všetci, s ktorými sa stretol a spolupracoval, volali/ spomínajú a píšu o ňom jeho blízki z rodiny, spolužiaci od základnej školy po vysokoškolské obdobie, študenti z univerzít a vysokých škôl, kde učil, spolupracovníci matematici či priatelia hudobníci.
2013 – 1. vydanie, 139 strán.

Cena: € 8,90 | Objednať

 

 

Evanjelizácia rozhovoromNorman Geisler and David Geisler: EVANJELIZÁCIA ROZHOVOROM

Ako počúvať a hovoriť, aby nás druhí počuli ich odkaz pre dnešok

„Evanjelizácia rozhovorom je čerstvým prístupom – čo sa týka formy aj obsahu. Nič iné, s čím som sa doteraz stretol, sa jej nevyrovná v spôsobe ako si poradiť s legitímnymi prekážkami, ktoré ľuďom bránia vôbec si evanjelium vypočuť“ >>>

Vydala Biblická škola v Martine 2013, 1. vydanie, 204 strán.

Sponzormi dotovaná cena: € 1,20 | Objednať

 

 

Slovenské národné zhromaždenie v Turčianskom sv. Martine 1861SLOVENSKÉ NÁRODNÉ ZHROMAŽDENIE V TURČIANSKOM SV. MARTINE 1861

Teologické aspekty memorandových udalostí a ich odkaz pre dnešok

O Memorandovom zhromaždení v Martine v r. 1861 a jeho význame pre národnú svojbytnosť a kultúrnu samostatnosť Slovákov sa toho napísalo veľa…

Chýbajú však štúdie, venujúce sa duchovnému pozadiu tejto významnej udalosti. Táto takmer 700 stranová publikácia upozorňuje na dynamickú súhru politických, kultúrnych a náboženských aspektov memorandových udalostí v ich širšom historickom kontexte. >>>

| Vypredané

 

 

Biblický atlasJ.B.Pritchard: BIBLICKÝ ATLAS

Biblický atlas umiestňuje celé dejiny do ich geografického kontextu od najstarších zmienok o ľuďoch usídlených v Palestíne až po vznik kresťanskej cirkvi. Bohato ilustrovaný, s viac ako 250 mapami, rekonštrukciami historicky osídlených miest a množstvom fotografií. Atlas v anglickom vydaní redigoval profesor J.B.Pritchard, jeden z najvýznamnejších archeológov a historikov. Profesor Pritchard pre túto prácu získal medzinádroný tím päťdesiatich archeológov, jazykovedcov, historikov a teológov, čo dáva publikácii značnú mieru autority.

Cena: € 29,90 | Objednať

 

 

Apoštol Pavol pre 21. storočieApoštol Pavol pre 21. storočie – zborník

Misijné impulzy pre komunikáciu a inkulturáciu evanjelia v kontexte dnešnej spoločnosti.

Zborník príspevkov z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou konanej pri príležitosti vyvrcholenia roku apoštola Pavla. Vedeckej konferencie sa zúčastnili predstavitelia siedmich univerzít zo štyroch krajín – Slovenska, Česka, Maďarska a Spojených Štátov Amerických. >>>

| Stiahnuť (iba na čítanie)

 

 

Martin Luther - Veľký katechizmus - s historicko-teologickými úvodmiMartin Luther: Veľký katechizmus – s historicko-teologickými úvodmi

Veľký katechizmus Martina Luthera je jeho najkompaktnejšou knihou,ktorá sumarizuje podstatu kresťanskej viery. Napísal ju s cieľom
základného kresťanského laického vzdelávania – aby ju čítali otcovia rodín, katechéti a farári, ktorí majú následne priblížiť jadro viery svojim deťom, žiakom či farníkom. Nové vydanie tejto Lutherovej najznámejšej učebnice základov kresťanstva ponúkame v novom šate – vizuálne aj jazykovo. Taktiež je doplnené o historické a teologické úvody k jednotlivým častiam katechizmu – k Desatoru, Viere všeobecnej kresťanskej, Modlitbe Pánove a Sviatostiam – na ktorých spolupracovali učitelia z Biblickej školy.

| Vypredané

 

 

Hebrejská bible a dějinyRolf Rendtorff: Hebrejská bible a dějiny

Její první část přináší přehled starších izraelských dějin, který zároveň zvažuje starozákonní tradice. Druhá část konfrontuje starozákonní literaturu, zvláště její druhy a žánry, s konkrétní tváří života ve starém Izraeli. Nejobsáhlejší třetí část je věnovaná jednotlivým spisům Starého zákona.

376 strán

Cena: € 11,60 | Objednať

 

 

Dejiny dogmatuLouis Berkhof: Dějiny dogmatu

Dějiny dogmatu jsou odborným dílem, které se zabývá výkladem, vznikem, vývojem a obranou základů křesťanského dogmatu v průběhu dějin církve.

Všem, kdo studují systematickou teologii nebo kteří se zabývají současnými trendy v náboženství, poskytuje srozumitelný popis historického pozadí. Dr. Berkhof tvrdí, že ačkoliv teolog musí soustavně sledovat současný stav křesťanského myšlení, nemůže přitom opomíjet historický vývoj.

240 strán

Cena: € 9,90 | Objednať

 

 

Priprava na dielo sluzbySlávka Gulánová: Príprava na dielo služby

Záverečná správa projektu

Táto na Slovensku ojedinelá publikácia vznikla ako zhrnutie výsledkov projektu, ktorý si dal za cieľ zmapovať stav evanjelického povedomia (identity) laických členov ECAV na Slovensku. V čase, keď je Evanjelická cirkev augsburského vierovyznania konfrontovaná mnohými kultúrnymi zmenami, vzniká akútna potreba definovať a komunikovať vlastnú vieru. Poznanie našej identity nám môže pomôcť pružnejšie reagovať na duchovné potreby spoločnosti, do ktorej sme Kristom vyslaní.

Cena: € 1,60 | Objednať

 

 

GalilejskýGerd Theissen: Galilejský

Historické bádání o Ježíši formou vyprávění

V snahe tlmočiť základnú zvesť Nového zákona, príbeh Ježiša Krista, spísal známy nemecký teológ a sociológ Gerd Theissen vynikajúce románové dielo o Ježišovi a jeho dobe, postavené na najnovších odborných poznatkoch.

266 strán

Cena: € 3,30 | Objednať

 

 

Stratení a nájdeníStratení a nájdení

Konfirmačná príručka

Príručka s konfirmandom komunikuje prostredníctvom príbehu. Je rozdelená do dvoch častí. Prvá – vieroučná časť – je postavená na trojičnom zákade. V druhej časti sa kniha venuje praktickým otázkam života: trápenie, utrpenie, medziľudské vzťahy, dar stvorenia (príroda), dar vlastného života (alkohol, drogy), … . Kniha neobchádza ani témy ako: priebeh Služieb Božích, spev, rytmus cirkevného roka.

Cena: € 3,30 | Obsah | Objednať

 

 

Nový ZákonNový zákon s výkladovými poznámkami

Komentovaný preklad Novej zmluvy

Práca s biblickým textom, ak nemá viesť k scestnej interpretácii, potrebuje pomocnú literatúru, ktorá čitateľovi text priblíži, vysvetlí jeho pozadie, autorov zámer, historický kontext a na záver priblíži význam samotného biblického textu. Táto kniha si dáva za cieľ splniť túto úlohu. Novozmluvný text (Český ekumenický preklad) je obohatený o výkladové poznámky známymi českými biblistami.

Cena: € 3,30 | Objednať

 

 

Krestanska revueKřesťanská revue: Dvouměsíčník pro odpovědný dialog

Časopis

Periodikum vydáva Akademická YMCA v Českej republike. Časopis si dáva za cieľ premýšľať nad tým, ako sa autentická kresťanská viera dosvedčuje uprostred výzjev súčasnej doby, chce hľadať odpovede na otázky, kde sa kresťanská existencia premieta do oblasti kultúry, politiky, vedy.

Cena ročného predplatného (6 čísel): € 16 | Objednať

 

 

Biblický atlas pre študentovTim Dowley: Biblický atlas pre študentov

Biblia je plná ciest. Abrahámova cesta, plná príbehov, z Uru do zeme Kanaán. Cesta Hebrejov z egyptského otroctva do Prisľúbenej zeme. Mimoriadne misijné cesty sv. Pavla. Čo teda bola Mezopotámia? Kde Mojžiš prešiel cez Červené more?Prečo bolo tak veľa vojen v každej časti Palestíny? Kde bola Golgota – Lebečné miesto? Kde sa potopila loď, na ktorej sa Pavol plavil do Ríma?

Na všetky tieto otázky odpovedá tento atlas, ktorý svojimi prehľadnými a farebnými mapami poskytuje užitočnú pomoc v porozumení biblického textu.

Cena: € 2,00 | Objednať

 

 

Sprievodca Bibliou pre študentovTim Dowley: Sprievodca Bibliou pre študentov

Prečo v Biblii jestvujú dva zákony? Akým spôsobom žili ľudia za čias Ježiša? Čo sú to “zvitky od Mŕtveho mora”? Ako vyzeral židovský chrám? Na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete odpovede práve v tejto farebnej publikácii, ktorá je akousi vstupnou bránou k Biblii a biblickým dejom. Knižka je vhodná na čítanie doma, ale aj pre školy či cirkevné spoločenstvá.

Cena: € 3,00 | Objednať

 

 

Jak číst BibliGordon D. Fee / Douglas Stuart: Jak číst Bibli s porozuměním

Mnoho ľudí sa domnieva, že je správne čítať Bibliu, ale keď sa o to pokúšajú, zisťujú, že narážajú na množstvo prekážok. Podobne ako etiópsky dvoran, ktorý sa na ceste domou z Jeruzalema snažil pochopiť knihu proroka Izaiáša, dochádzajú k poznaniu, že bez pomoci niekoho druhého tomu, čo čítajú, neporozumejú. A práve týmto ľuďom je určená táto kniha.

Cena: € 7,60 | Obsah | Objednať

 

 

Cesta ku korunováciiH.N. Wendt: Cesta ku korunovácii

Kniha amerického teológa Harryho Wendta Cesta ku korunovácii je veľmi inšpirujúca pomôcka najmä k pôstu.

Netradičným a objavným spôsobom pracuje s biblickým textom, pričom využíva najnovšie poznatky odborného výskumu. Originálne prepája správy Starej a Novej zmluvy, aby ukázal na hlboký význam Kristovho kríža. Proces odsúdenia a ukrižovania Mesiáša, ktorý sleduje priam napínavým spôsobom, chápe ako Kristove vyvýšenie – Jeho korunováciu. Na často prehliadaných textoch Starej zmluvy ilustruje, že Kristus je dávidovský večný Kráľ a ako Jeho cesta na trón (kríž) pozoruhodne sleduje, ale zároveň aj úžasne prevyšuje stopy Dávida.

Cena: € 3,30 | Objednať

 

Spisy apoštolských otcovSpisy apoštolských otcov – Preložil: Karol Gabriš

Najranejšie diela mimo-biblickej literatúry z prvého a začiatku druhého storočia.

Tieto diela , známe pod súhrným názvom “Apoštolský otcovia” sú klasikou kresťanskej literatúry a poskytujú pohľad na život a bohoslužobné dianie ranej cirkvi. Odhaľujú výzvy, ktorým muselo kresťanstvo čeliť, keď sa šírilo z Jeruzalema do krajín okolo Stredozemného mora.
Ponúkajú spätný pohľad do obdobia, keď prestalo byť považované za židovskú sektu a začalo byť vnímané ako oddelená, jedinečná náboženská komunita.Tí, ktorí vyznávali Ježiša ako Krista, Mesiáša a svojho Pána, sa pôvodne označovali za “nasledníkov Cesty”. Snažili sa pamätať na Jeho učenie a nasledovať Jeho cestu, ako bola vyučovaná apoštolmi a priamymi žiakmi apoštolov.

| ObsahVypredaná