Pages Navigation Menu

Renovácia budov – renovácia vzťahov

Pracovný tím kresťanov z evanjelickej cirkvi z Roseville (štát Minnesota, USA) prišiel do Martina, aby tak, ako po uplynulých 11 rokov opäť pomohol s rekonštrukčnými prácami, menšími renováciami, upratovaním či maľovaním. Tohtoročný pätnásť členný tím bol pre nás opäť veľkým príkladom toho, ako sa viera a láska k blížnym môže a má ukazovať v praxi.

Skupina kresťanov z evanjelickej cirkvi z Roseville prišli do Martina po prvý raz na jar v roku 2003. Od vtedy do Martina prinášajú zápal pre poctivú fyzickú prácu a povzbudenia vo viere. Od začiatku ich služby prišlo do Martina poslúžiť už viac ako 80 ľudí, ktorých pracovité ruky a otvorené srdcia pre Božie veci boli vítanou a potrebnou pomocou v raste a formácii potrebných priestorov Centra kresťanského vzdelávania. Mnohí z nich sa s vedomím takejto pomoci dokonca opakovane vracajú.

_DSC01373

Každú skupinu uplynulých jedenásť rokov viedla K.J. Olson-Bach, sympatická Američanka, ktorá nielen motivovala ľudí k pomoci blížnym, ale príbeh Centra kresťanského vzdelávania nadšene šírila aj vo svojej cirkvi. „Slovensko, ktoré štyridsať rokov trpelo pod komunistickou totalitou je dnes slobodné misijné miesto, otvorené pre Božie Slovo, a preto veríme vo výstavbu a renováciu budov, v ktorých bude prebiehať kresťanské vzdelávanie“, povedala o dôvodoch každoročnej služby líderka tímu K.J.

Čo všetko postavili, zrenovovali, vytvorili alebo skrášlili priatelia z Roseville? Na zozname vykonaných prác by ste našli pokládku parketových podláh, renováciu troch bytov, stavbu interiérových stien, maľovanie (množstvo maľovania!), brúsenie a lakovanie okenných rámov, pokládka keramickej dlažby a obkladov, nahadzovanie omietok a dokonca aj obrazová výzdoba siedmich dní stvorenia na pergole Pavilónu B v priestoroch Evanjelickej spojenej školy! Robotníci sa podpísali pod mnohé veci aj v priestoroch Centra kresťanského vzdelávania – na stenách biblicko-školských kancelárií, priestoroch Evanjelickej materskej školy, pri výstavbe internátu alebo školskej jedálne. Ich usilovná práca je pre nás príkladom a mocným odkazom o vytrvalej a neúnavnej pomoci, ktorá sa aktívne zaujíma o to, kde môže priniesť dobré ovocie.

_DSC01488

Tento rok sme videli nielen tony nábytku v pohybe, čistenie 170 okien a maľovanie stovák metrov plôch, ale aj obrovské nadšenie a odhodlanie k pomoci blížnym!

Ďakujeme vám za všetko vaše obrovské úsilie a lásku, milí priatelia!

 

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *