Pages Navigation Menu

Duchovní diskutovali aj o podpore kvality ESŠ

Evanjelická spojená škola v Martine sa 9. februára 2015 stala hostiteľom farárov a farárok z Turčianskeho seniorátu. Cieľom stretnutia bolo priblížiť viac našim duchovným v senioráte, čo sa odohráva na pôde školy a pozvať ich ku ešte väčšej spolupráci pri napĺňaní spoločného cieľa – hlásania evanjelia. il

Úvodným zamyslením poslúžil učiteľ náboženstva Ľuboš Froľo. Predniesol ho prítomným tak, akoby boli deťmi na náboženstve. Touto cestou chcel prítomných hostí inšpirovať k aktívnemu hľadaniu nových možností pri práci so žiakmi na hodinách náboženstva či iných stretnutiach výchovno-vzdelávacieho charakteru.

Riaditeľ Evanjelickej spojenej školy v Martine Jozef Sopoliga ďalej predstavil hlavné dôrazy v školskom vzdelávacom programe a víziu školy (ďalej ESŠ). Po ňom pokračovala školská farárka Jana Bosáková, ktorá farárom a farárkam Turčianskeho seniorátu objasnila zloženie žiakov ESŠ z hľadiska cirkevnej príslušnosti a duchovnej aktivity v škole. Rovnako predstavila aj možnosti a spôsoby služby tejto cieľovej skupine.

IMG_1476

Koordinátor pre prácu s verejnosťou a zahraničím Tomáš Gulán ponúkol pohľad na množstvo sociálnych projektov, ktoré tvoria významnú časť života školy a sú zároveň svedectvom o aktívnej sociálnej angažovanosti žiakov pre celé širšie okolie. Následná diskusia sa snažila hľadať odpovede na otázky: Ako si môžeme navzájom pomáhať; kde je priestor na spoluprácu; alebo ako dosiahnuť stav, aby bola škola vnímaná ako “naša” v celom senioráte?

V závere stretnutia pripomenul emeritný biskup Igor Mišina fakt, že niet lepšej možnosti na misiu v dnešnom svete, ako práve v cirkevnej škole. Aj preto povzbudil prítomných kolegov k podpore Evanjelickej spojenej školy v Martine a tiež k podpore všetkých jej aktivít.

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *