Pages Navigation Menu

Keď škôlkari navštívili prvákov

Originalita dieťaťa spočíva v tom, že sa neustále pýta na nové a nové veci, ktoré ho zaujímajú. S cieľom rozvíjať túto Bohu milú vlastnosť našich najmenších sa vedenie našej Evanjelickej materskej školy v spolupráci s Evanjelickou základnou školou rozhodlo uskutočniť pre žabky (deti v malej triede) a žirafky (deti vo veľkej triede) výnimočnú návštevu – na chvíľku sme preto nakukli k našim veľkým kamarátom prvákom.    

Medzi deťmi z našej škôlky nájdete aj žirafky – predškolákov, ktorí sa počas svojho posledného škôlkarského roku pripravujú na vstup do školy. Reálny model vyučovacej hodiny v škole je pre nich veľkým dobrodružstvom! Na chvíľku sa totiž pozerajú za dvere budúcnosti, kde spoznávajú aké to bude po vstupe do školy.

EMS-02

Ako vieme už samotný J. A. Komenský skonštatoval, že názornosť je základom správneho vyučovania, aj preto považujeme návštevu školy so škôlkarmi ako výbornú udalosť. Reálny model vyučovacej hodiny sme zažili v 1.C. u pani učiteľky Anky Malej. Hneď po vstupe k naším väčším kamarátom nás milo privítali a usadili dopredu na koberec – to preto, aby sme mali na školu a vzdelávanie ten najlepší výhľad 🙂

EMS-03

Pani učiteľka A. Malá nám predstavila z každého rožku trošku – videli sme hodinu matematiky, kde sa deti zábavným spôsobom učili sčitovať a odčitovať do 20. Ako dobrý pomocník im poslúžil krokovací pás. Prváci nám následne ukázali, ako vedia pomocou škriatka Hupsa písať vo vzduchu. Neskôr to isté písmeno dokázali napísať aj do svojich písaniek. Keď už boli žiaci vyčerpaní, oddýchli si pri tvorivej aktivite – pomocou techniky Origami (staré japonské umenie skladania papiera, pozn.) vytvorili psíka, ktorého nám v závere hodiny darovali.

Počas našej návštevy v škole sme počuli aj to, ako už vedia žiaci pekne a zrozumiteľne čítať, aké básne a piesne sa učia, alebo ako si každé ráno rozcvičujú ruku, aby vládala pekne písať. Zo všetkého sa nám najviac páčila hra na balóny, počas ktorej sme sa aj my, škôlkari, mohli zapojiť a začleniť sa tak medzi kamarátov prvákov.

EMS-04

Počas návštevy v škole sme pozorne pozerali vôkol seba, aby nám nič z toho, čo robia veľkí prváci neuniklo. Na oplátku sme pani učiteľke aj prvákom ukázali, ako vieme napísať svoje vlastné meno! Prváci nám zatlieskali, čo bolo pre nás veľkou odmenou. Po skončení vyučovacej hodiny, sme si vzájomne odovzdali darčeky, ktoré sme mali pre seba pripravené. Vyučovacia hodina v škole sa nám veľmi páčila. Tešíme sa, že v septembri sa do školy vrátime opäť, tentokrát už ako noví prváci J.

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *