Pages Navigation Menu

Deti z Evanjelickej materskej školy boli uvedené do stavu školáckeho

Evanjelická materská škola zažila prvé lúčenie vo svojej doterajšej histórii. Do školy sme vyprevádzali naše žirafky – najstaršie detičky našej škôlky.

„18. jún 2015 bol v škôlke deň plný sĺz a emócií. Naše žirafky mali rozlúčku so škôlkou. A veruže sme si poplakali všetci…“, spomína na posledný deň najstarších detičiek v škôlke v tomto školskom roku p. učiteľka Zuzka Piatriková. Pani učiteľka Zuzka ďalej spomína na prvé dni, ktoré s deťmi trávili v práve otvorenej škôlke na začiatku septembra 2012. „Deti to s nami „ťahali“ od úplného začiatku. Nastúpili do našej škôlky ako trojročné žabky – boli ešte malé a uplakané a zrazu sú to šikovné, múdre a životaschopné deti.“ Rodičia museli byť milo prekvapení, čo sa v ich ratolestiach skrýva.

11741896_10153325761029792_469412978_n-2

Prierez školského roka

Rozlúčka škôlkarov so svojou škôlkou, pani učiteľkami a mladšími spolužiakmi sa niesla v duchu pohľadu na uplynulý školský rok. Rodičom a všetkým prítomným ukázali desatinu z toho, čo sa cez školský rok naučili. Spievali, recitovali, hrali sa a smiali. Bolo to úžasné! Krásne boli aj slzy šťastia, pretože spolu s deťmi plakali a tlieskali aj rodičia. „Záverečné stretnutie malo skvelú až rodinnú atmosféru“, popisuje pani učiteľka Piatriková a dodáva, že „v škôlke sa zaviedol nový zvyk, ktorý mal veľkú úspech – slávnostné šerpovanie do stavu školáckeho.“ Obdobie strávené v škôlke budú okrem iného deťom pripomínať aj darčeky a knihy venované Evanjelickou materskou školou.

Prekvapenie pre pani učiteľky

V záverečnej časti programu si žirafky (deti z najstaršej triedy) pre svoje pani učiteľky pripravili veľké prekvapenie. Deti vystúpili s básňou „ušitou“ priamo na pani učiteľky a tetu Krasku, ktorá sa starala o poriadok v triedach. Nádherné slová a úprimne úsmevy nenechali ani jedno oko suché. „Našťastie to deti naplánovali na koniec nášho stretnutia, inak by sme už neboli schopné žiadnych aktivít“, dodáva s úsmevom Zuzka Piatriková.

11721957_10153325761954792_1567807754_n-2

Po vystúpení bolo pre deti pripravené ešte jedno prekvapenie – chutné občerstvenie a fantastická torta žirafky, ktorú pre deti upiekla ich spolužiačka Eliška Mazáková pod vedením svojej maminky a s pomocou staršej sestry. „Na torte boli mená všetkých žirafiek zo škôlky. Zažili sme tak takú malú stužkovú“, popisuje zážitok pani učiteľka. Pani zástupkyňa Petra Banášova krátko nato načala tortu a každému podávala svoj kúsok dobroty s menom.

 

„Rodičia nestíhali fotiť, deti sa nestíhali čudovať. A my??? My sme spomínali na prvý deň pred tromi rokmi. Pozerali sme sa na drobcov nie ako na budúcich školákov, ale ako na navždy našich škôlkarov. Ako na deti, s ktorými sme toho veľmi veľa prežili a ktoré nám budú veľmi chýbať. Uvedomujeme si, že niečo sa končí a niečo zase začína a tak nám ostáva len jediné…prajeme Vám milé NAŠE žirafky úspešný štart v škole a nech vám je v nej tak dobre ako nám bolo s Vami…“

Vaše pani učiteľky

Zuzana Piatriková, Hedwiga Tkáčová <><

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *