Pages Navigation Menu

Zoznamovací večierok v našej škôlke

 „Láska ide cez žalúdok“, to sme si povedali, keď sme plánovali zoznamovací večierok pre rodičov a deti v Evanjelickej materskej škole v Martine (ďalej EMŠ), ktorý sa mal uskutočniť koncom septembra. Bohu vďaka zato, že večierok mal výborné ohlasu a dopadol nad naše očakávania!

_SAM_0732

Po súťažiach, ktoré deti spolu s rodičmi absolvovali v triedach nič nebránilo v ceste do školskej jedálne – výdatné športové aktivity si žiadali odmenu, a tak na rad prišiel konečne aj žalúdok.

Ochutnávka rozvoniavajúceho guľášu v školskej jedálni mala obrovský úspech. Jedáleň doslova praskala vo švíkoch a stoly sa prehýbali od dobrôt a koláčov prinesených rodičmi. Všade bolo počuť vravu a smiech.

Rodičia starších detičiek sa spoznali s novými rodičmi v našej škôlkarskej rodine a naopak. Zoznamovací večierok splnil svoj účel a zakrátko sa už nik necítil „nový“, či „starý“. V akom čase sme sa stali súčasťou rodiny okolo naše materskej školy, nebolo viac dôležité.

_SAM_0749

To, na čom chceme stavať budúcnosť vzájomných vzťahov a budúcej spolupráce je skutočnosť, že sme sa stali priateľmi; veľkou rodinou. „Zhodli sme sa na tom, že sa nechceme stretávať len na chodbách škôlky a na spoločných besiedkach. Chceme viac – chceme svoje priateľstvá upevňovať aj na všetkých mimoškolských aktivitách“, popísala učiteľka EMŠ Zuzka Piatriková.

Práve rodičom,  ktorí to na začiatku existencie škôlky nevzdali a dali tejto inštitúcii šancu a dôveru, patrí obrovská vďaka! Rodičia boli tými, ktorí verili, a kvôli nim mohla škôlka rásť po materiálnej i duchovnej stránke, popisuje p. učiteľka Zuzka.

_SAM_0759

Zásluha patrí rodičom, rovnako ako ústretovosti a dôvere správnych ľudí. Na mysli máme podporu vedenia a mestského zastupiteľstva mesta Martin. Vďaka dotácii nášho mesta mohla Evanjelická materská škola ponúknuť rozšírené a zmodernizované priestory, a tým osloviť viac detí z mesta i jeho blízkeho okolia. Touto cestou chceme preto vyjadriť vedeniu mesta a mestskému zastupiteľstvu naše úprimné ĎAKUJEME!

Podpora mesta Martin prispela k tomu, že sa škôlka už pred začiatkom tohto školského roka rozšírila o ďalšie dve triedy. Pribudlo a zrekonštruovalo sa aj potrebné sociálne zariadenie pre deti. Aj vďaka týmto zmenám sa škôlkarská rodina rozrástla na 65 detí, ku ktorým pribudli piati noví zamestnanci. „Neskromne môžeme povedať, že naša škôlka si svoju obľubu získala milou, priateľskou až rodinnou atmosférou“, dodáva s neskrývanou radosťou pani učiteľka.

_SAM_0742

Štvrtý školský rok EMŠ je na začiatku. Veríme, že každú príležitosť aj naďalej využijeme na zveľaďovanie našej škôlky a medziľudských vzťahov, ktoré v nej vznikajú a rastú.

Hedwi <><

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *