Pages Navigation Menu

Evanjelická materská škola RASTIE v RADOSTI

Evanjelista Matúš nám pripomína, aby sme maličkých nechali prichádzať k Bohu, a nebránili im, lebo takých je Kráľovstvo nebeské (Mt 19,14). Tento záväzok si uvedomujeme aj na začiatku školského roka, kedy sú nám s dôverou rodičov zverené desiatky detí. Inak tomu nebolo ani na začiatku štvrtého školského roka Evanjelickej materskej školy v Martine!

 DSC_1871-1

Áno, už štvrtým rokom víta naša škôlka deti z blízkeho aj ďalekého okolia Martina, aby ich prostredníctvom svojho vzdelávacieho programu viedla ku kresťanským hodnotám, budovaniu charakteru a rastu vo všetkých oblastiach. Spomínajúc, vidíme nesmiernu Božiu pomoc, ktorá nás po celý čas sprevádzala a sprevádza. „Na začiatku existencie škôlky pred tromi rokmi sa nám podarilo otvoriť dve triedy: žabkovu a žirafkovu. Veľká vďaka patrí rodičom,  ktorí to na začiatku nevzdali, dali nám šancu a verili nám, pretože aj kvôli nim sme mohli budovať škôlku po materiálnej i duchovnej stránke“, vyjadruje vďaku rodičom p. učiteľka Zuzka Piatriková.

DSC_1861 copy

DSC_1865 copy

DSC_1866 copy

DSC_1872 copy

Zásluha patrí rodičom, rovnako ako ústretovosti a dôvere správnych ľudí. Na mysli máme podporu vedenia a mestského zastupiteľstva mesta Martin. Vďaka dotácii nášho mesta mohla Evanjelická materská škola ponúknuť rozšírené a zmodernizované priestory, a tým osloviť viac detí z mesta i jeho blízkeho okolia. Touto cestou chceme preto vyjadriť vedeniu mesta a mestskému zastupiteľstvu naše úprimné ĎAKUJEME!

DSC_1875 copy

Podpora mesta Martin prispela k tomu, že sa škôlka už pred začiatkom tohto školského roka rozšírila o ďalšie dve triedy. Pribudlo a zrekonštruovalo sa aj potrebné sociálne zariadenie pre deti. Aj vďaka týmto zmenám sa škôlkarská rodina rozrástla na 65 detí, ku ktorým pribudli piati noví zamestnanci. „Neskromne môžeme povedať, že naša škôlka si svoju obľubu získala milou, priateľskou až rodinnou atmosférou. Vždy nám išlo predovšetkým o to, aby sa deti a ich rodičia cítili v škôlke spokojne a šťastne. Aby všade bolo cítiť lásku k Bohu a blížnym“, popisuje s úsmevom a neskrývanou radosťou pani učiteľka Zuzka. O to viac sa rodinná atmosféra šíri aj v nových, zrekonštruovaných a krajších priestoroch. Aj vďaka tomu sú naše detičky – žabky, žirafky, včielky aj sovičky – radostné deti, ktoré sa do svojej škôlky každý deň TEŠIA!

(HeHe-T)

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *