Pages Navigation Menu

Adventné a vianočné Služby Božie

Služby Božie sú na našej ESŠ pravidelnou rutinou. Niektoré sú „obyčajné“, iné niečím „výnimočné.“ A výnimočným obdobím roka je aj obdobie končiaceho sa Adventu a prichádzajúcich Vianoc.

_IMG_9371

S prípravou adventného príhovoru nám v tomto roku pomáhala naša americká lektorka Blythe Barreto. Deti zaujala vlastnoručne vyrobenou škatuľou, ktorá na prvý pohľad vyzerala úplne obyčajne, až nezaujímavo. Podobne ako maštaľ v Betleheme. Nič moc. Obyčajné miesto na zemi – neatraktívny priestor vhodný pre hospodárske zvieratá. Keď však škatuľu „rozbalila“, rozprestrel sa nám pred očami kríž. Zomieral na ňom Boží Syn. Aj takýmto spôsobom sme si pripomenuli, čo je tým najvzácnejším vianočným darom – narodeným v maštali – avšak tak mocným – že ani smrť ho nedokáže poraziť. Dieťa Ježiš a zároveň najmocnejší kráľ neba a zeme.

_IMG_9356 _IMG_9359
_IMG_9365 _IMG_9362

***

 IMG 3053

S prípravou príhovoru vianočných Služieb Božích nám zase pomohli manželia Kaňuchovci – pán senior Marián a jeho manželka Olinka. Prišli medzi nás zo Žiliny, kde ako manželský pár pôsobia v evanjelickom cirkevnom zbore. Ich kázeň bola zaujímavá a dynamická. Predstavili nám – čo tvorí „rám“ Vianoc – spojený s prípravou dobrého jedla, nákupom darčekov, návštevy kostola či spoločného stolovania s rodinou. Na druhej strane – „podstata“ Vianoc – je príchod nášho Spasiteľa, ktorý miluje človeka a chce mu byť nablízku.  A Božiu lásku sme cítili a vnímali – spoločne ako škola – z každej piesne, tanca, tieňového divadla či scénky o vlaku, ktorý smeruje do Betlehema. Boh nás má naozaj rád. Aj my sa máme radi. A Jeho lásku chceme dávať ďalej – aj v novom roku 2016.

Natália Kacianová

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *