Pages Navigation Menu

Adventné stretnutie mamičiek – učiteliek na materskej dovolenke 😊

My, ženy, sme síce šťastné, že sme dokázali vynosiť deti a stali sme sa matkami, ale občas nás prepadnú pocity viny, úzkosti, depresie z každodenných stereotypov a vtedy sa môže stať, že zasiahne Božia ruka alebo Vám pípne správa od Natálky Kacianovej…

12.12. sme sa my, mamy učiteľky na materskej dovolenke, na podnet pani farárky Natálky a na pozvanie Sisy Schudichovej stretli v Záborí. Malo to byť tiché adventné posedenie, pri čaji a káve… Ale dá sa to, keď sa stretnú učiteľky na materskej dovolenke s deťmi maximálne do 3 rokov?

Prišli sme v milom počte a veru neboli sme potichu. Sedem mamičiek a šesť detičiek. Bolo nás trinásť a Pán Boh bol pri nás. Cítili sme sa skvelo. Domácu atmosféru okrem rozvoniavajúcich dobrôt spríjemňoval horiaci krb. Deti sa hrali, maminy si hrkútali, rozprávali sa o zážitkoch, ktoré sa dajú zažiť iba s bábätkami. Na chvíľu ma v tom mini chaose napadla myšlienka, ako asi prežívala svoje materstvo Mária – Ježišova matka. Nech už je doba akákoľvek, s deťmi je vždy veľká zábava. A hoci sme šťastné, že na konci dňa zaspia, vždy sa tešíme na ráno, kedy sa tie očká plné lásky budú na nás znovu pozerať.

Natálka nám otvorila oči krásnym príbehom o tom, že aj keď sa snažíme fungovať na 120% a myslíme si, že nik iný za nás veci lepšie neurobí, v našom materstve nie sme nikdy sami. Pripomenula nám, že vždy je tu Pán Boh, ktorý nám vo všetkom pomáha a ktorý je v skutočnosti Ten, ktorý riadi naše životy, ako aj životy našich rodín. Zdieľali sme spoločnú radosť z našich drobcov, spomínali na našu Evanjelickú školu a na kolegov v nej. Prajeme Vám milí kolegovia, študenti, rodičia, aby bol Váš advent naplnený pokojom, ale predovšetkým radosťou z prichádzajúceho dieťaťa – Ježiša. Prajeme vám, aby ste sa nikdy necítili sami. Lebo či už s deťmi, alebo bez nich, všetci sme súčasťou jednej veľkej Božej rodiny.

Zuzana Piatriková a mamičky

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *