Pages Navigation Menu

„Predsa sme sa ho dočkali!“

Takto škôlkari s radosťou ospevovali lyžiarsky výcvik

04-LyziarskyKurz

Lyžiarsky výcvik našich najmenších prebiehal tretí januárový týždeň (od 19.1 do 23.1) a zúčastnili sa ho šestnásti škôlkari z oboch našich tried. Každé ráno žabky (mladšie detičky) a žirafky (staršie detičky) nastúpili do autobusu, ktorý ich už čakal na Memorandovom námestí. Dobrou správou bol práve napadnutý sneh, ktorý skrášľoval nielen naše cesty a chodníky, ale aj lyžiarske stredisko v Jasenskej doline. Radosť detí bola nesmierna!

Na lyžiarsky výcvik chodievali aj detičky z Materskej školy z neďalekých Vrútok, medzi ktorými si naši škôlkari našli aj nových kamarátov.

Za lyžovačkou v Jasenskej doline sme každé ráno opúšťali domáce prostredie, aby sme každý deň intenzívne lyžovali. Dve hodiny na svahu každý deň bol neskutočným zážitkom! Prvý deň nás ujovia inštruktori a tety inštruktorky učili ako robiť pluh a stromček. Ďalšie dni nás už podelili podľa našich schopností, aby sme mohli individuálne pracovať na technike lyžovania a zlepšovať sa.

03-LyziarskyKurz

Tretí deň, nie náhodou nazývaný ako najťažší deň lyžovačky, sme okrem vlastnej svalovice zvládli ďalšie kroky a zdokonaľovanie. Okrem toho sme hľadali a našli poklad podľa rozstrihanej mapy. Štvrtý deň sme sa poobliekali do masiek a masky na seba navliekli aj naši inštruktori, čo bolo veľmi zábavné!

Piaty, a teda posledný deň nášho lyžiarskeho výcviku prebiehali vytúžené preteky. Škôlkari boli rozdelení do skupín, v ktorých boli zadelení počas uplynulého týždňa. Bol to posledný, a teda skutočne náročný deň, ale deti ho zvládli. Veľa odvahy a vytrvalosti im dodali rodičia, ktorí prišli osobne podporiť svoje ratolesti. Záverom karnevalu bolo vyhodnotenie a odovzdávanie cien, kde naša EMŠ získala 6 medailí, sladkú odmenu a diplomy pre všetkých malých lyžiarov.

02-LyziarskyKurz

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *