Pages Navigation Menu

J – CAMP opäť nesklamal!

J-CAMP je denný anglický konverzačný tábor organizovaný Biblickou školou v Martine určený pre mladých ľudí vo veku od 11-14 rokov. Prebieha pod vedením amerických lektorov z americkéo Hales Corner a tento rok oslavuje svoje ŠTVRTÉ NARODENINY. Počas prvého prázdninového týždňa prejavilo 40 mládežníkov záujem o tento kemp plný dobrej nálady, nových skúseností, kresťanských hodnôt a angličtiny. J-CAMP ponúka pre každého účastníka príležitosť hovoriť v cudzom jazyku a získať veľa nových kamarátov a nezabudnuteľných zážitkov!

O tom, že tábor sa u mladých martinčanov teší obľube svedčia aj slová Jakuba, ktorý sa J-Campu zúčastňuje už po tretíkrát „Na J-Campe so už tretí krát ale tohto roku už ako animátor. Rozdiel medzi táborníkom a animátorom tam bol v tom, že som mal zodpovednosť za svoju skupinku inak som sa všetkých aktivít zúčastňoval rovnako ako ostatní a užil som si s nimi veľa zábavy. Ja osobne by som tento tábor odporučil každému tínedžerovi vo veku od 11 do 14 rokov. Je to super možnosť ako si trošku precvičiť angličtinu, dobre sa zabaviť a prežiť veľa nezabudnuteľných zážitkov ako je napríklad opekačka a následná prespávačka, čo sa mne osobne na každom tábore páčilo asi najviac.“

Účastníci J-campu začínali každé ráno veselými hrami a aktivitami, zameranými na budovanie tímu. Po nich nasledovalo ranné zamyslenie, kde sa už všetky slovenské „makovice“ pomaly ale isto nastavovali na angličtinu :). Po zamyslení sa naši mladí rozdelili do skupín, kde prebiehala zážitková výučba. Okrem angličtiny spoznávali účastníci J-campu kreatívne stránky svojho „ja“ prostredníctvom umenia, spievania, ochutnávania amerických sladkostí a skúšania typických amerických športov. Popoludní mali mladí na pláne každodennú aktivitu, ktorou prispeli k dobru celej komunity.

Na zhodnotenie priebehu tohtoročného J-Campu sme sa opýtali aj učiteľa Evanjelickej spojenej školy Tomáša Gulána, ktorý sa spolu s americkými partnermi podieľal na jeho príprave a realizácii „Teší ma, že v spolupráci s americkým tímom sa nám opäť podarilo pripraviť zaujímavý program s netradičnou témou „Vianoce v júli“ , ktorá mladých zaujala aj pobavila. Osobne som rád, že študenti našej školy si aj vďaka tomuto táboru začínajú uvedomovať, že je dôležité nielen prijímať, ale aj dávať a postupne preberať zodpovednosť za svoje okolie, čoho dôkazom je aj fakt, že mnohí z minuloročných účastníkov tábora boli tohto roku v úlohe animátorov starajúcich sa o účastníkov v menších skupinkách.“

A keďže je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť ponúkame Vám namiesto ďalších slov možnosť pozrieť si fotoreport z J-campu 2017.

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *