Pages Navigation Menu

Obdarovaní dávajúci

“Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi… Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi.”2013-11-05_16-00-55

Láska a úcta k starším ľuďom by mali byť vysoko cenené a dôležité. Sú totiž základným meradlom slušnosti voči všetkým starším v našom okolí. K slušnosti a úcte voči starším ľuďom vedieme aj našich najmenších. Aj preto si deti v našej Evanjelickej materskej škole pripomenuli október – mesiac úcty k starším – aj prostredníctvom kultúrneho programu, ktorým pozdravili členov krúžku ručných prác v Evanjelickom cirkevnom zbore v Martine.

Milé tety z krúžku ručných práv sú v našom cirkevnom zbore známe vďaka svojej veľkej štedrosti a ochote pomôcť kedykoľvek je to potrebné. Ich výrobky sa nie raz dostávajú aj mimo Slovenska. Sú totiž súčasťou milých pozdravov, ktoré putujú k bratom a sestrám za hranicami. Krásne výšivky, košele alebo záložky do kníh tak slúžia a robia radosť ďalším blížnym.

S vďakou za tento druh služby sme sa spoločne s deťmi rozhodli práve pre návštevu krúžku ručných prác, ktorý sa v našom cirkevnom zbore stretáva už niekoľko rokov. Deti potešili tety z krúžku pesničkami a básničkami. Milým prekvapením boli aj vlastnoručne vyrobené darčeky. Deti z našej škôlky obdarovali tie, ktoré vždy obdarúvajú iných!

2013-11-05_16-01-49

Tety z krúžku ručných prác deťom za odmenu venovali milé pohladenie, darčeky a sladkú čokoládu. Po spoločne strávenom čase sme sa lúčili s príjemným, hrejivým pocitom, že slúžiť iným, napokon v mnohom obdarí aj nás.

Hedviga Tkáčová

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *