Pages Navigation Menu

Uvedení do cechu študentského

Študenti prvého ročníka sú v univerzitných priestoroch často krát spozorovateľní pomerne jednoducho – prezradí ich časté náhlenie po chodbách fakulty, kde ako bludní Holanďania večne hľadajú tie správne učebne :). DNES však už nik nemôže povedať ani slovo. Tohtoroční prváci denného študijného programu Misijná práca s deťmi a mládežou (Bc.) a Učiteľstvo náboženskej výchovy (Bc., Mgr.) boli, spolu s ostatnými prvákmi, slávnostne zaradení do cechu študentského!

Imatrikulacie-01

Dnes, v stredu 8. októbra 2014 sa na Fakulte humanitných vied Žilinskej univerzity v Žiline uskutočnila slávnostná imatrikulácia študentov prvého ročníka dennej formy štúdia. Študentom boli predstavení ich študijní poradcovia – v prípade našej Katedry náboženských štúdií sa študijným poradcom stal Mgr. Adrián Kacian, PhD.

Imatrikulacie-02

Študenti predniesli slávnostný imatrikulačný sľub a následne si prevzali svoje imatrikulačné listy.

doc. PeadDr. Vlasta Cabanová, PhD.

Vrcholom programu bol slávnostný príhovor pani dekanky doc. PeadDr. Vlasty Cabanovej, PhD., ktorá privítala študentov na pôde univerzity a Fakulty humanitných vied známymi slovami „vzdelanie ma horké korienky, ale sladké plody.“ Prostredníctvom Aristotelových slov vyzdvihla potrebu mať CHUŤ, ZÁUJEM, GURÁŽ a VÝDRŽ, aby sa študent jedného dňa mohol tešiť z vlastných úspechov a osobnostného rastu.

Pani dekanka tiež pripomenula, že v súčasnosti „stúpa počet náročnejších pozícií, ktoré si žiadajú vyššie vzdelanie“, a preto je potrebné sa vzdelávať tak v teoretickej oblasti, ako aj v praxi. Nemáme však zabúdať, že teória a prax idú ruka v ruke, a preto nemožno zabudnúť, že „prax bez vedomostí nestačí, pretože nám chýba zmysel súvislostí naučeného.“

Študenti boli aj preto samotnou pani dekankou pozvaní k poctivému štúdiu, v ktorom CHUŤ, ZÁUJEM, GURÁŽ a VÝDRŽ prinášajú úspech.

Hedviga Tkáčová

 

Katedra náboženských štúdií, najnovšia katedra Žilinskej univerzity, oslovuje záujemcov o štúdium v dvoch študijných programoch – Misijná práca s deťmi a mládežou (MPDM) a Učiteľstvo náboženskej výchovy v kombinácii s anglickým jazykom alebo matematikou. Št. program MPDM prebieha aj v externej forme v Biblickej škole v Martine.  Študenti oboch programov sa vzdelávajú v oblasti teológie, pedagogiky, psychológie a sociológie.
Viac informácií nájdete na stránke Katedry náboženských štúdií.


468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *