Pages Navigation Menu

Študenti MPDM – tentokrát v našej škôlke

Študijný program Misijná práca s deťmi a mládežou (MPDM) sa špecializuje na vzdelávanie v oblasti práce s deťmi a mládežou (najmä) v cirkevnom, ale aj v sekulárnom prostredí (napríklad v centrách  voľného času). Prostredníctvom výchovno-vzdelávacieho procesu  pripravujeme do služby laických pracovníkov, ktorí majú záujem slúžiť v  oblasti duchovného a osobnostného formovania dorastu a mládeže.

MDPM-4

Po ukončení tohto študijného programu získa absolvent akademický titul  „bakalár“ (Bc.). Absolventi budú mať nielen primerane vysoké znalosti  Biblie, teológie a cirkevných dejín, ale budú mat aj dobré znalosti z  oblasti dynamiky mládežníckej komunity, psychológie adolescentov,  komunikácie (v rámci skupiny ako aj s vonkajším svetom). Nadobudnú  osobné aj sociálne kompetencie, ktoré budú môcť využiť pri organizovaní a  koordinovaní školských a mimoškolských aktivít detí a mládeže.

MPDM-2

MPDM-3

Mohlo by vás zaujímať, že

  • vzdelávanie je cielene zamerané na rast praktických zručností a praktickú prípravu študentov,
  • zaujímavým spestrením štúdia je  štvordňové sústredenie študentov pred začatím prvého semestra, ktorého  súčasťou je predstavenie štúdia a pedagógov spolu so spoznávaním nových  spolužiakov,
  • súčasťou štúdia v programe misijná  práca s deťmi a mládežou je praktické vzdelávanie v prostredí detských a  mládežníckych kolektívov (školský klub detí, škola v prírode, letné  mládežnícke a detské tábory).

Viac info na: http://ckvmartin.sk/studium/vysokoskolske-studium/

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *