Pages Navigation Menu

Prax tretiakov MPDM s mládežou

Študijný program Misijná práca s deťmi a mládežou MPDM úzko súvisí s našou víziou obnovy cirkvi prostredníctvom vzdelávania a výchovy laických pracovníkov pre službu v cirkvi a v spoločnosti.

DSC03153-1

Študijný program sa preto špecializuje na vzdelávanie v oblasti práce s deťmi a mládežou (najmä) v cirkevnom, ale aj v sekulárnom prostredí (napríklad v centrách voľného času). Prostredníctvom výchovno-vzdelávacieho procesu pripravujeme do služby laických pracovníkov, ktorí majú záujem slúžiť v oblasti duchovného a osobnostného formovania dorastu a mládeže.

DSC03235-1

Súčasťou štúdia v programe misijná práca s deťmi a mládežou je praktické vzdelávanie v prostredí detských a mládežníckych kolektívov (školský klub detí, škola v prírode, letné mládežnícke a detské tábory). Aj preto majú študenti pravidelnú prax s deťmi a mládežou na rôznych miestach počas školského roka vo všetkých troch ročníkoch bakalárskeho programu. Cieľom je poskytnúť im vzdelávanie, ktoré je zamerané nielen na získavanie vedomostí z oblasti teológie, pedagogiky, psychológie a sociológie, ale aj na rast praktických zručností a praktickú prípravu študentov.

DSC03456-1

Medzi takúto prípravu patrí aj prax s deťmi a mládežou. Prax s deťmi sa odohráva v Evanjelickej materskej škôlke v Martine a na detskej besiedke v ECAV Martin a Žilina. Prax s mládežou prebieha v ECAV Žilina. Študenti majú možnosť osvojiť si nadobudnuté teoretické vedomosti v praxi – o tom, ako im to ide svedčia aj fotografie 🙂 .

468 ad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *